Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@05:25:26 GMT

تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۵۷۶۱۴

تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه

به گزارش افکارنیوز،

شاید فولاد و آهن در برابر آسیب‌هایی مثل آتش‌سوزی مقاوم باشند، اما رطوبت یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای آن‌ها محسوب می‌شود. از همین‌رو محصولات مختلف با مواد مختلفی پوشش داده می‌شوند تا در برابر زنگ‌زدگی مقاوم شوند. یکی از دلایلی که در شهرهای مرطوب و بارانی از ورق‌های شیروانی به جای سقف‌های بتنی استفاده می‌کنند هم این است که مقاومت بالاتری در برابر رطوبت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به بررسی دو نوع از ورق‌هایی که با موادی خاص پوشش داده می‌شوند تا مقاوم شوند، آشنا می‌شویم. ورق‌های گالوانیزه که در ساخت شیروانی، ساخت گلخانه و پوشش‌های بیرونی ساختمان و ورق‌های روغنی که بیشتر در بدنه خودرو، لوازم خانگی و انواع قفسه کاربرد دارند، استفاده می‌شوند.

 

با ما همراه باشید تا با هر یک از این ورق‌ها آشنا شده و تفاوت‌های آن‌ها را بدانیم.

ورق روغنی چیست؟

این ورق‌ها در بازار به ورق سرد معروف بوده و پس از اینکه به وسیله تکنولوژی نورد سرد تولید می‌شوند، بنا به دلایل مختلفی از جمله جلوگیری از زنگ‌زدگی، روغن‌کاری می‌شوند.

این ورق‌ها با ضخامت 0.3 میلی‌متر تا سه میلی‌متر و با عرضی در محدوده 100 تا 125 سانتی‌متر و توسط شرکت‌های داخلی همچون فولاد مبارکه، هفت الماس، فولاد درخشان و فولاد غرب تولید شده و از کشورهایی همچون هند، چین و کره هم وارد کشور می‌شوند و سپس در دسته‌‌بندی‌های معمولی، نیمه کشش و فوق کشش قرار می‌گیرند.

همچنین به دلیل ظاهر زیبا و مقاومت بالایی که دارند، اکثرا در کارهایی مثل ساخت بدنه خودرو، ساخت لوازم خانگی و... مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اما شاید برای شما سوال پیش بیاید که ورق روغنی به چه نحوی تولید می‌شود؟

فرآیند تولید ورق‌های روغنی

معمولا برای تولید این محصولات از ورق‌های سیاه استفاده می‌شود که کربن کمی در ترکیبات خود دارند. ورق‌های سیاه اسیدشویی شده و پولک‌های سیاه‌رنگی که روی سطح آن وجود دارد را پاکسازی می‌کنند. سپس با طی کردن چندین مرحله نوردکاری سرد، به ورق روغنی تبدیل می‌شود.

برای مثال، زمانی که قصد تولید ورق روغنی با ضخامت دو میلی‌متر را دارند، ورق سیاهی با ضخامت سه میلی‌متر، آماده کرده و پس از نوردکاری سرد به ورق روغنی با ویژگی‌های متفاوت تبدیل می‌کنند. این ویژگی‌ها بسته به درصد کربن، منگنز، تیتانیوم و... تغییر می‌کنند. ناگفته نماند که ورق سیاه در اصل همان فولاد نورد گرم است که آن را در دمای بالا (بیش از ℃۱۷۰۰) نورد می‌کنند. به علت کاربرد ورق روغنی در صنایع مختلف، قابل ذکر است که یکی از دلیل بالا رفتن قیمت خودرو و لوازم خانگی نوسان قیمت روز ورق‌ روغنی است.

ورق گالوانیزه چیست؟

در سال 1742 میلادی برای اولین بار و توسط یک شیمیدان فرانسوی، فرآیند پوشاندن آهن ارائه شد و مفهومی به نام گالوانیزه به وجود آمد. به طور کلی اگر فولاد یا ورق فولادی با پوششی از عنصر روی که با واحد gr/m2 سنجیده می‌شود ارائه شود، گالوانیزه ایجاد شده است و حتی اگر این پوشش از بین برود هم دیگر فولاد دچار زنگ‌زدگی نخواهد شد.

 

از گالوانیزه در ساخت لوازمی مثل لوله بخاری، دروازه‌ها، نرده‌ها، چراغ خیابان‌ها، کانال کولر، کابینت آشپزخانه، لوله‌‌های آب و هرجای دیگری که احتمال زنگ‌زدگی و خوردگی آهن و به تبع آن ایجاد خسارت وجود دارد، استفاده می‌شود. قطعا قیمت ورق گالوانیزه رنگی برای تعیین و افزایش قیمت این لوازم تاثیرگذار است.

به نقل از کارشناسان آهن آنلاین در این مورد:

"ورق گالوانیزه به دلیل خاصیت ضد زنگ بودن، در بازار از تقاضا بالایی برخوردار است. محدودیت در تولید داخل موجب شده بخشی از این نیاز از طریق ورق‌های وارداتی تأمین ‌شود. بخش زیادی از نوسانات قیمت ورق گالوانیزه را می‌توان همین موضوع دانست."

فرآیند تولید ورق گالوانیزه

یکی از روش‌هایی که برای تولید ورق گالوانیزه به کار می‌رود، روش غوطه‌وری گرم (غوطه‌وری در مذاب) است. این روش که ورق خروجی با قیمت مناسب را تحویل می‌دهد، شامل مراحل زیر است:

ورق‌هایی که به صورت کلاف هستند به یکدیگر جوش داده می‌شوند.

ترکیبات خاصی از چربی‌گیر وارد کار شده و سطح ورق‌ها را از رنگ، روغن، گریس و ترکیبات آلی دیگر پاک می‌کنند.

سایر ترکیباتی که در مرحله قبل پاک نشده‌اند، در این مرحله با اسیدشویی یا سندبلاست‌کردن پاک می‌شوند.

اسباب معلق‌سازی تدارک دیده شده باشد تا ورق‌ها را در مراحل بعدی، معلق نگه دارد.

ورق‌ها در حمام اسید کلریدریک غوطه‌ور شده تا هرگونه زنگ، پوسته و اکسیدهای فلزی از آن برداشته شود.

ورق‌ها در وان آب شسته می‌شوند.

وارد حمام گرم کلرید آمونیاکی روی شده و آماده واکنش با مذاب روی می‌شوند.

مذاب روی با سطح فولاد واکنش داده و در دو الی سه دقیقه، پوشش گالوانیزه ایجاد می‌شود.

بلافاصله ورق‌ها وارد آب یا محلول دی کرومات سدیم شده و خنک می‌شوند.

ورق گالوانیزه، آماده بسته‌بندی و بارگیری است.

تفاوت ورق روغنی و ورق گالوانیزه

به طور کلی انواع ورق فولادی          مختلف در بازار موجود است که هر کدام کاربردهای متفاوتی از دیگری دارند. اما در مورد تفاوت‌های ورق روغنی و گالوانیزه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

طول عمر:

بررسی‌هایی که در آزمایشگاه‌های مختلف و در کاربردهای متفاوت انجام گرفته، نشان می‌دهد که به صورت تقریبی ورق‌های گالوانیزه 50 سال عمر می‌کنند. اما عمر مفید آن‌ها بین 20 تا 30 سال است. این در حالیست که ورق‌های دیگر از جمله ورق‌های روغنی بین دو تا 11 سال عمر مفید دارند.

هزینه تولید:

هزینه تولید با توجه به فاکتورهایی از جمله سایز (طول، عرض و ضخامت) متفاوت می‌شود. اما به طور کلی هزینه تولید ورق‌های گالوانیزه از ورق‌های روغنی بیشتر است.

هزینه نگهداری:

شاید هزینه تولید ورق‌های گالوانیزه بیشتر باشد اما با توجه به اینکه عنصر روی به خوبی به فولاد می‌چسبد، در طولانی مدت هزینه نگهداری کمتری نسبت به ورق‌های روغنی و سایر ورق‌ها دارد.

ابعاد:

عرض تولیدشده برای هر دو نوع ورق مشابه بوده و بین 100 تا 125 سانتی‌متر است. اما محدوده ضخامت ورق‌های گالوانیزه بیشتر از ورق‌های روغنی بوده و به شرح زیر است:

روغنی: 0.3 تا 3 میلی‌متر

گالوانیزه: 0.18 تا 6 میلی‌متر

ظاهر:

به کار بردن ورق‌های روغنی در ساخت خودرو، لوازم خانگی و... نشان می‌دهد که نسبت به ورق‌های گالوانیزه که در ساخت کانال کولر، لوله آب و... به کار می‌روند، از ظاهر بهتری برخوردار هستند.

قابلیت اعتماد و اطمینان:

استانداردهایی که در ساخت ورق‌های گالوانیزه وجود دارد از ورق‌های روغنی بیشتر و سخت‌تر بوده و همین باعث می‌شود که بتوان به  این ورق‌ها اعتماد بیشتری داشت.

بازرسی دوره‌ای سازه:

برای اطمینان از سلامت سازه‌هایی که با ورق‌ها ساخته می‌شوند، از دو روش چشمی و آزمایشگاهی استفاده می‌شود. ورق‌های گالوانیزه به نسبت ورق‌های روغنی نیاز به بازرسی کمتری دارند و همان بازررسی کم هم بدون نیاز به آزمایشی خاص و تنها از طریق چشم قابل اجراست. البته تنها در موارد خیلی خاص، این ورق‌ها نیاز به بررسی بیشتر دارند.

سخن آخر

در این مطلب به طور نسبی با ورق‌های گالوانیزه و روغنی آشنا شدیم و مشخصات و تفاوت‌ها را بررسی کردیم. اما به طور کلی نمی‌توانیم بگوییم که کدام‌یک نسبت به دیگری برتری دارد.

چراکه هرکدام کاربردی خاص در موقعیتی خاص داشته و با توجه به نیازها باید انتخاب شوند. چیزی که روشن خواهد بود این است که ورق‌های گالوانیزه برای کارهایی که در آن‌ها نیاز به طول عمر بالا احساس می‌شود، مناسب‌تر بوده و البته باید قیمت آن در زمان نیاز با توجه به قیمت آهن، بررسی شده و سپس خریداری شود.

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آهن آلات ورق گالوانیزه ورق های گالوانیزه ورق گالوانیزه لوازم خانگی هزینه تولید طور کلی ورق ها ورق روغنی تولید ورق زنگ زدگی میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۷۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا

سیدابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا و نیز تشکر از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط با آن، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف این اجلاس وجود اراده میان طرفین است که نفس برگزاری اجلاس نماد و نمودی از وجود این اراده است، گفت: گام دوم شناخت ظرفیت‌های متقابل است که اقدام وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کنار این اجلاس، قدم مهمی برای معرفی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به کشورهای آفریقایی است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه به رغم تحریم‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های بسیاری داشته و امروز می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید، افزود: کسب شناخت از پیشرفت‌ها و دستیابی ایران به فناوری‌های نوین بسیار مهم است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌ها با کشورهای قاره آفریقا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید امام راحل بوده و در این سال‌ها نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند، اظهار داشت: تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشورهای آفریقایی برای این کشورها و پیشرفت آنها هستیم، اما کشورهای غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشورهای آفریقایی بوده و هستند.

رئیسی با بیان اینکه به باور ما در صورت فراهم بودن بسترهای لازم، مردم کشورهای آفریقایی همانند کشورهای غربی دارای استعداد و زمینه‌های فراوانی برای پیشرفت و دستیابی به جایگاه‌های رفیع علمی و فناوری هستند، تصریح کرد: اگر چه کشورهای غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که فقط خودشان توانایی دستیابی به فناوری‌های نوین را دارند، اما باور داریم که استعدادها و توانمندی‌های کشورهای آفریقایی در این زمینه به هیچ وجه کمتر از کشورهای غربی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در کشورهای آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشورها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

رئیسی با بیان اینکه خدمات فنی-مهندسی در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت داشته است، به بهره‌برداری از سد ساخته شده در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی در روزهای گذشته اشاره کرد که با بالاترین سطح تکنولوژی‌های نوین احداث شده بود و تصریح کرد: امروز متخصصان ایرانی توانمندی ساخت پالایشگاه و نیروگاه‌های پیشرفته را دارند و این ظرفیت مهمی برای گسترش همکاری‌های فیمابین ایران و کشورهای آفریقایی است.

رئیس جمهور گام بعدی در زمینه گسترش روابط دو طرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آنها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان دو طرف است.

رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشورهای آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشورها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشورها تهیه و عملیاتی شود.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش ارائه شده در زمینه برنامه وزارت صمت برای رفع موانع موجود در مسیر گسترش روابط تا اجلاس سال آینده، گفت: یک‌سال زمان برای رفع این مشکلات زمان بسیار طولانی است و باید تلاش کنید موانع موجود نهایتاً در مدت ۳ ماه برطرف شود؛ وزیر و دست‌اندرکاران وزارت صمت نشان داده‌اند که توانمندی این کار را دارند و رفع این موانع نباید یکسال به طول بینجامد.

ادامه دارد...

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • روز دوم نوبت اول کنکور ۱۴۰۳/ تفاوت جالب میان داوطلبان زن و مرد؛ این رشته کمترین داوطلب را دارد